Foreningen Saunagus Danmark 2018 stiftet

Den nystartede saunagus forening har store ambitioner og ønsker at skabe eksklusive oplevelser for medlemmerne.

Saunagus er et nyt begreb for mange. Det går i alt sin enkelthed ud på wellness og velvære. Nogle vil endda mene, at det er fremmende for helbred og immunforsvar. 

Det er en disciplin som er i stærk vækst i hele Europa. Bjerringbro Idrætspark & Kulturcenter har været på forkant med udviklingen. Personalet har forstået at udnytte de gode faciliteter, så saunagus er introduceret og markedsført på en måde, så der kommer gæster fra store dele af Danmark. 

De mange stamgæster, der kommer i saunaanlægget i Bjerringbro, har fået lyst til og ambitioner om andet end blot deltagelse i saunagus. Derfor har gæsterne stiftet en ny saunagus-forening. Det er muligvis Danmarks første af sin art. 

Foreningens ambitiøse formål er blandt andet, at fastholde og udvikle kompetencer for  gusmestre i Danmark, og for den sags skyld i hele verden. Målet og ønsket er, at skabe et læringsmiljø for gusmestre, og læring og viden om de helbredsfremmende virkninger, som saunagus kan have for kroppen. Ved at forfølge disse mål og ambitioner, ønsker foreningen at skabe bredere kendskab til saunagus, og samtidigt sikre og skabe sublime saunagus oplevelser. Derfor vil foreningen naturligvis arbejde for fastholdelse og udbygning af faciliter,  der modsvarer foreningens ambitioner. 

Næstformand i foreningen, samt livredder og gusmester i Bjerringbro Idrætspark & Kulturcenter Flemming Nielsen, modtager løbende tilmeldninger , og der er allerede 71 medlemmer. Saunagus Danmark 2018 skal være det naturlige sted at være medlem, hvis man værdsætter saunagus, uanset om det er i Bjerringbro eller et andet sted i Danmark. Det skal være en forening, der har medlemmer fra alle dele af landet, og som er med ved nationale og internationale arrangementer, som eksempelvis VM i Saunagus.